Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Houston Community College Hakkında Birkaç Soru
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Houston Community College Hakkında Birkaç Soru

Re: Houston Community College Hakkında Birkaç Soru 2 years, 3 months ago #3784

Ne demek hic de rahatsizlik degil. Ben sahsen egitiminden memnun kalmistim. Hic de "sen git, okul gel, al sinavi yap bakalim" tarzi degil. Zaten Houston farkli cesitli kulturlerden olustugu icin ogretmenlerde bunun farkinda. Siniflarda cok farkli milletlerden, irklardan olusan bir kultur yumagi, ben cok eglenmistim. Ben HCC'de bircok klasik ogrencinin yaptigi gibi her bolumun almasi gereken temel dersleri (tarih, biyoloji, hukumet/vatandaslik, edebiyat, kompozisyon I-II, muzik, matematik vb) aldim bunlar zaten 4 yillik bir universite egitiminin ilk 2 yili daha sonra brans derslerini almaya basliyorsunuz. Ben bu temel dersleri aldiktan sonra aldigim kredileri University of Houston's (UH) transfer ettirdim ve brans derslerimi almaya basladim. Bolumumu Linguistics uzerine okudum (Dil Bilimleri) hatta o yetmedi uzerine Ispanyolca okudum. 4 yillik egitimim bitti ama bana okumak bitmedi simdide egitim sertifikasi programindayim. Yabanci ogrencilere tepkiler cok iyidir, o konuyu dusunmeyin bance. Brans olarak bilgisayar yada elektrik/elektronik dusunuyorsaniz ben HCCyi arastirin derim ama Universite de alacaginiz egitimi daha mantikli geliyor. Keske HCC'nin diger programlariyla ilgili daha cok bilgim olsa ben sadece dil departmanini biliyorum.

Re: Houston Community College Hakkında Birkaç Soru 2 years, 3 months ago #3795

• Goktug
  • Fresh Boarder
İlginize çok teşekkür ederim. Kafamdaki düşünce sayısal bir bölüm. Önceki mesajlarımda da söylediğim gibi; beni genelde bilgisayar, otomotiv, elektrik cezbediyor. Tabi bunları saydırabilmemiz için de University of Houston'da da olması gerekir. (UOH'ya gitmek istiyorsak.) Öyle değil mi?

Re: Houston Community College Hakkında Birkaç Soru 2 years, 2 months ago #3824

• Goktug
  • Fresh Boarder
Çok fazla oldu biliyorum lakin bir sorum daha olacak.

HCC'de otomotiv okuyup, UH'de mekanik mühendisliği yada elektrik-bilgisayar mühendisliği okuyabilir miyiz? Ayrıca diyelim 2+2 yaptık. UH'nin istediği sınavlar olacak mıdır yoksa nasıl olsa 2 sene CC'de okumuşsun SAT sınavına gerek yok mu derler? Bununla birlikte 2+2 için genel not ortalamamız 4.00 üzerinden 3.00 mı olmalı en az?

Son olarak ABD'de ve Houston'da okumak isteyenlere ne gibi bir öğütte bulunmak istersiniz? Mütevazi bir hayat yaşamak için, öğrenci olarak aylık masrafım ne olur? ABD'liler bizden çok mu farklılar? Ne bileyim ben 1.75 boyunda olan bir insanım mesela. Onların yanında ufacık mı kalırım? Aklınıza ne geliyorsa yazarsanız memnun olurum.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.13 seconds